Wednesday, February 12, 2014

Chocolate Cake For The Very First Time

Assalammualaikum semua..... hwuaaaaa..... aku tak tahu apa nak cakap... hahhaha...hari ini pun dapur jadi huru - hara disebabkan aku.. yuppp sebab aku.... dengan semangat membara buat kek coklat kali... mak aii  keras diluar ..lembut di dalam... hahahhaa.... saya budak baru belajar... ni lah tidak ada galah nak jolok cempedak diluar pagar... kek coklat rupa ja sedap ...rasa dia x tahu lah.. sedap tapi hehehhe....

Pantun dua baris... : 

Naik perahu berakit - rakit
kek coklat aku pahit
hahaha.....


Ni lah projek membuat kek aku for the very first time buat kek sendiri tanpa bantuan mama... kononnya nak berusaha sendiri...



Bahan - bahan : 



Serbuk coklat


Tepung yang diayak





Telur dan gula halus








Rupa kek aku selepas dibakar...




Ni pula aku buat kecil - kecil


Itulah hasil tangan aku ni.... biarpun keras ft pahit disebabkan aku guna marjerin lepas tu pula telur dengan gula aku tidak pukul sampai kembang ....ditambah lagi kurang susu...aku guna susu krim...memandai ja aku pergi masukkan bahan- bahan sesuka hati... tapi boleh belajar lagi buat kek...sapa tahu nanti aku boleh jadi chef kek coklat satu hari nanti?? hahaha.....perasan tapi berangan tu kan free of charge.... heheh.... chayok2 wahai nur hidayah...kau boleh buat kek yang paling sedap......In shaa Allah....









4 comments:

  1. chayok2! ok la tu jd jgak,ayie ni dok nak buat tp tak terbuat2 lg,hehe

    ReplyDelete
  2. jgn putus asa..practise make perfact...oklah tu for the 1st try..

    ReplyDelete

Thanx For DeComment..◕‿◕❤