Thursday, February 06, 2014

Detox Game

Assalammualaikum.... yeahh...!!! seperti yang dijanjikan aku akan post pasal DETOX GAME. Game ni sumber insiprasi daripada blog irresistible. Aku berminat nak ikut detox cara dia..hehe.. tapi yang lainnya cuma cara detox aku buat jadikan game.Alahaii berat aku naik sikit sebab dah habis study..hah duduk dekat rumah ...jogging pun jarang... kalau masa time belajar dulu selalu pergi jogging petang....sekarang ni hampeh... seminggu dua kali lepas tu kadang - kadang tak pergi joging...Kalau buat game okay juga sebab ada challenge tu sikit sebab ada partner. Aku suka cara detox ni sebab dalam seminggu tu ada hari makanan yang perlu dimakan. Contoh hari pertama hari buah...hari kedua hari sayur - sayuran , hari ketiga nasi pun makan satu senduk ja.. kira ok la tu kan janji x lapar..hahahha...semalam aku start Game Detox with my partner bff Liza... huh terlalu banyak godaan sebab bff lagi satu bawa makan pisang goreng... goreng - goreng lagi..haiyakkk..nasib juga dah sediakan perisai  (sup dengan bebola ayam 4 ketul without bihun) supaya x tergoda makan pisang goreng.. telan sup pun kenyang.. hhihihih....


     Kami peserta Detox Game akan bertahan tahan dari sebarang godaan makanan yang berlemak (peace) hahahaaa.....  



Menu makanan hari pertama :

Pagi : Telur rebus sebiji ft air mineral 
 Tengah hari : sup bebola ayam fr air mineral
Petang : Epal ft air mineral
Malam before 7 pm : Epal sebiji ft dua tomato plus air mineral




Harap - harap lah turun lah lagi berat... hehehe...chayok - chayok !!!













2 comments:

  1. pengsan tengok menu tu...lapar rasanya...

    semuga berjaya k...

    ReplyDelete

Thanx For DeComment..◕‿◕❤